Comments

 1. Ha Yaams en HiHi!

  Over ChuChu: is het haar wilde achtergrond die maakt dat ze zo’n nare reaktie kreeg op haar vaccinatie? Als dat zo is, loop je dan het risiko dat ze op meer medische handelingen averechts reageert en moet daar eens naar gekeken worden, bijv. d.m.v. een bloedonderzoek (waarmee je o.a. kunt zien of haar organen normaal functioneren) zodat je in een noodsituatie niet voor nare verrassingen komt te staan?

  Haar voer. Katten zijn pure vlees- en/of viseters, melkprodukten worden niet aangeraden. Brok is bijna per definitie iets waar (te veel) graan inzit. Vers ingevroren vlees zal op Bonaire niet willen vanwege het klimaat, maar is er een echt goede en complete graanvrije blikvoeding met een hoog percentage vlees te koop? Het voordeel van een goede complete voeding is, i.t.t. tot iets dat je zelf in elkaarsleutelt dat alle gehaltes die noodzakelijk zijn er in de goede verhouding inzitten – denk aan vitaminen, mineralen, enz.). Gezien ChuChu’s gezondheidshobbel zou denk ik een goed compleet voer het beste zijn.
  Zelf heb ik nooit katten gehad, wel zijn er mensen die katten hebben in mijn vriendenkring. Maar met mijn honden heb ik een rondreis langs voeding en dierenartsen gehad die er niet om liegt waarbij de meest onverwachte dingen aan het licht zijn gekomen. Hier ligt mijn basis om over een bloedonderzoek en voer te beginnen – nèt even teveel rare en nare dingen meegemaakt.

  Mogelijk is Canagan blikvlees iets voor ChuChu. Link: https://www.canagan.co.uk/cat-food.html
  Ik geef sinds een maand of drie Canagan blikvlees naast brok aan mijn hond en ben er erg tevreden over. Hoog vleespercentage, erg goede toevoegingen.
  Mocht het op Bonaire niet verkrijgbaar zijn, in Nederland is het wel te koop. Het moet toch raar lopen als er in Nederland niet iemand is die als test een paar blikjes kan sturen of, mooier nog, kan meenemen. Ik zou met plezier jullie desgewenst aan een paar blikjes helpen, maar dat zal me niet lukken want:
  Net als jullie woon ik niet meer in Nederland. Ik ging naar Zweden. Ja, mooie echte winters met veel sneeuw. Canagan is alleen on line en in grote hoeveelheden te koop wat het al lastig zou maken jullie iets te sturen, bovendien ga ik alleen als het niet anders kan naar het dorp vanwege het virus.

  Ik lees met veel plezier jullie tweets, zie hoe jullie soms tegen vergelijkbare dingen aanlopen als ik hier, hoe jullie en ik met dezelfde gevoelens naar Nederland kijken en gniffel om de verschillen in woonomstandigheden. Jullie zwembad graven, ik sneeuw graven. Jullie leguanen, ik elanden. Enz.

  Ik duim ervoor dat jullie iets aan mijn berichtje hebben en dat ChuChu snel weer in orde is.

  Vriendelijke groeten,
  Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.