Nep-abortusklinieken in de USA: een groeiend probleem

Al eerder viel ons de messcherpe politieke satire van Samantha Bee met haar nieuwe programma “Full Frontal” op, maar wat we in de meest recente aflevering zagen, daar vielen ons letterlijk de schoenen van uit. Wat blijkt? Er zijn in de USA nep-abortusklinieken die zwangere vrouwen lokken om ze vervolgens te manipuleren om geen abortus te laten uitvoeren.

WTF? Er blijken twee maal zoveel nepklinieken als echte klinieken te zijn en hun werkwijze is even sluw als moreel corrupt. Deze “Pregnancy Resource Centers” doen zich voor als echte klinieken. Vrouwen krijgen een intake, worden getest op zwangerschap, op SOA’s, er worden echo’s gemaakt en dit alles door medewerkers in witte jassen die op medici lijken, maar het niet zijn. Hoeft ook niet, want er wordt verder geen enkele procedure uitgevoerd.

In plaats daarvan krijgen de hulpzoekende (zwarte) vrouwen horrorverhalen te horen en te zien, wordt ze verteld dat ze na een abortus nooit meer zwanger kunnen worden en wachtend op een “uitslag” van een of andere neptest kunnen ze ook nog even bidden met een medewerker. God is groot! Je zou denken dat de overheid optreedt tegen deze anti-abortusklinieken, toch?

Full Frontal with Samatha Bee

Nope. Sterker nog, deze hoaxklinieken worden zelfs gefinancierd met overheidsgeld, o.a. in Georgia. Deze klinieken kan niet het zwijgen worden opgelegd, omdat hun uitingen en praktijken, zowel in het publieke domein als ook de manipulatie naar de vrouwen toe, vallen onder Freedom Of Speech.

Bekijk onderstaande video’s en oordeel zelf. Smeriger dan dit wordt het niet. Zelfs George Orwell bedacht het niet zo bont.► Full Frontal with Samantha Bee op Twitter
► Full Frontal with Samantha Bee op Youtube
► Full Frontal with Samantha Bee op Torrent
Meer in deze categorie:
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Yamapama

Yamapama

Twittert als @Yamapama en maakt muziek als @FurioFortaleza!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.